Nech se unést na vlně kulinářského umění s našimi skvělými recepty, snadnými návody a originálními nápady!
Inspiruj se nebo tvoř s námi a přidej svůj článek.
DOPORUČUJEME
Jarní vietnamské závitky nem rán - smažené závitky
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat také doma. Potřebujete suroviny, které koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého masa zabalíte do rýžového papíru a osmažíte dozlatova.
Zelné závitky
Zelné listy povaříme. Omytou rýži opražíme na sádle, zalijeme vodou, osolíme a dusíme. Zeleninu nakrájenou na kostičky uvaříme v malém množstvím vody...
Budeme potřebovat
- 8 větších zelných listů
- 4 lžíce rýže, sůl
- 1 hrnek různé zeleniny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- Pepř
- 2 žloutky
- Petrželka
- 1 hrnek sladké smetany
- 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
- Zelné listy povaříme. Omytou rýži opražíme na sádle, zalijeme vodou, osolíme a dusíme.
- Zeleninu nakrájenou na kostičky uvaříme v malém množstvím vody.
- Cibuli a česnek nakrájíme a opečeme. Přidáme hotovou rýži, uvařenou zeleninu a vmícháme žloutky. Přidáme pepř, sůl, nasekanou petrželku a vše smícháme.
- Vzniklou hmotou naplníme zelné listy, stočíme je a vložíme do olejem vymazaného pekáče.
- Podlijeme trochou vody a v troubě upečeme. Před dopečením zalijeme smetanou s moukou.
Tento recept dodal web ZabavneVareni.cz